10 Aralık 2009 Perşembe

YeRLi NoSTRaDaMuS Ve PaPaTYa FaLı

:) Kehanetleriyle ünlü Nostradamus'un Türkiye Şubesi olan Sir Mustafa Denizli'nin yeni kehaneti;30.hafta şampiyonluk turu atarız...

Geçen yılki bu yılki kehanetlerinde oldukça başarılı olan Sir'in bakalım bu kehaneti tutacak mı??

Bakalım yerli Nostradamus'un papatya falı ne kadar başarılı olacak...

3 yorum:

mekinci dedi ki...

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Ertuğrul Sağlam'ın yenilgisiz Beşiktaş'ının başına geçen ve ardından alınan mağlubiyetlere gelen eleştirilere '26. haftada görüşürüz' diyerek cevap veren Mustafa Denizli, 26. haftada her ne kadar Sivasspor'un 1 puan gerisinde olsa da, sezonu şampiyon bitireceğinin sinyallerini bağıra bağıra veriyordu.

Aynı Mustafa Denizli'nin Beşiktaş'ı, bu sezona tarihinin en kötü başlangıçlarından birini yapınca, büyük baskı altına giren Mustafa hoca, art arda alınan galibiyetlerle alıştığımız kimliğine büründü ve iddialarına bir yenisimi ekledi. Bu seferki iddia ilk yarının sonunda Beşiktaş'ın lider olacağı yönündeydi.

Denizli'nin kehanetlerini tutturmaktaki başarısına kimsenin söyleyecek sözü yok. Ancak, Türk futbol tarihinin yetiştirdiği en önemli teknik adamlar arasında yer alan eski Galatasaraylı ve Fenerbahçeli hoca kimi zaman bu tarz iddialarında ciddi şekilde de yanılıyor.

Akıllara gelen ilk kehanet, tecrübeli teknik adamın Fenerbahçe'yi çalıştırdığı dönem, Şampiyonlar Ligi grubundaki ilk maçlarında Barcelona'yı ağırlamadan önce, rakiplerine göz dağı verirken, "İçerdeki maçları herkes kazanıyor, biz deplasmandan da puan çıkartarak gruptan çıkmak istiyoruz" sözlerini sarfetmesi olmuştu. O yıl Fenerbahçe grupta puan dâhi alamamış, hatta Denizli'nin Beşiktaş'la birlikte Wolfsburg deplasmanında 10 kişi kalan rakibi karşısında yenmekten çok puan için oynaması, 'o gün söylenenlerin baskısı yüzünden mi?' sorularını da akıllara getirmedi değil.

Kurt hocanın, sarı lacivertli takımın başında tutmayan kehanetleri bununla da bitmiyor. 2001-02 sezonunun 16. haftasında kendi evinde Bursaspor'u devirerek taraftarlarla barışan Denizli, bunun verdiği güvenle 'Bursa galibiyeti yeni bir serinin başlangıcı olacaktır!' demiş, ancak bir hafta sonra Diyarbakır deplasmanında alınan mağlubiyetle görevine son verilmişti.

Siyah beyazlı teknik adamın akılllara gelen bir diğer kehaneti ise, kendisi milli takımı çalıştırırken katıldığımız 2000 Avrupa Şampiyonası'ndaydı. Grubu ikinci sırada bitirmenin verdiği özgüvenle, Portekiz'le oynanacak çeyrek final mücadelesi öncesi esip gürleyen Denizli, Portekiz'den korkmadıklarını ve finale kadar yürüyeceklerinden emin olduğunu dile getirmişti. Ama, beklendiği gibi olmadı. O karşılaşmada Portekiz bizi baştan sona üstün bir oyunla devirince, köyümüzün yolunu tutmak zorunda kalmıştık.

bir de bu açıdan bakalım:D

mcihan dedi ki...

yıpratma çabaları..tribün fareleri kapana düştü...:P

tifosigokhan dedi ki...

şu sizin 'Sir'in' kehanetleri avrupa ligi-şampiyonlar ligi kulvarlarında da boy gösterse de fenerbahçe'de sıfır puan çekerek zedelediği imajını düzeltse...
malum bu sene de sir'i bahar aylarında avrupa maçlarında izleyemeyeceğiz.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi