24 Aralık 2009 Perşembe

DIEGO ALFREDO LUGANO MORENO

Salim Tamer'in kaleminden..




DIEGO ALFREDO LUGANO MORENO, Uruguay milli takım kaptanı, 2006 yılından bugüne sakat olmadığı sürece Fenerbahçe takımında yeri garanti olan hatta tartışılmayan tek futbolcusu dersek sanırım abartmış olmayız. yıllardan bugüne Fenerbahçe kadrosunu aklınıza bir getirin. Kimler geldi geçti bu takımdan?Chelsea’de top koşturan Anelka’dan, Kezman’a, Appiah’a kadar bir dizi kaliteli futbolcu Fenerbahçe’de forma giydi.Hepsi belli dönemler tartışıldı eleştirildi.Ama şöyle geriye dönüp baktığımızda en az eleştiri yapılan futbolcu Lugano’dur. Takım kaptanı Alex’ten , kalecimiz volkana kadar hepsi eleştiriliyor ve kimi zaman takımdan gidip gitmemesi gerektikleri hakkında görüşler ortaya atılıyor.Son zamanlarda Lugano kalitesine yetişebilen bir tek Gökhan Gönül var onun hakkını yemeyelim.“Hırsın yeter Lugano aldığın para sonuna kadar helal olsun.



Evet kimdir DIEGO ALFREDO LUGANO MORENO?
Defans oyuncusu olduğu için tabi ki Lugano her zaman göz önünde olmayan bir futbolcu.Ama Fenerbahçe ve Uruguay milli takımındaki istikrarlı gidişatına baktığımızda Lugano’nun dikkat çekmemesi imkansız.Lig ve kupa maçlarında 2006-2007 sezonunda 29 kez,2007-2008 sezonunda 26 kez,2008-2009 sezonunda 33 kez Fenerbahçe forması giymiş bir istikrar abidesi.Lugano’yu eleştiren birkaç yorumcu yok değil.Onlarında Lugano konusunda kimi zaman gündeme getirdikleri tek konu Lugano’nun “kasap” olması.Bu yorumları yapanlar zaten Fenerbahçeli kişiler değiller ve Fenerbahçe’nin menfaatini istemeyen insanlar.Defans oyuncusu tabiî ki kasap olmalı bundan daha doğal bir şey olamaz.Sonuçta defans oyuncusu ne pahasına olursa olsun takımının gol yememesi için çalışır.Lugano’da bunu şüphesiz çok iyi yapıyor.

Lugano sadece mükemmel defans yaparak takımına katkı sağlayan bir futbolu değil.Takımının gol sıkıntısı çekmeye başladığında forvetlerin kısır kaldığı maçlarda duran toplarda takımına her an gol kazandırabilen gizli bir forvet adeta.


Uruguay milli takımında Dünya Kupası elemelerinde Lugano’nun Kosta Rika’ya attığı gol sayesinde Uruguay 2010 Güney Afrika Dünya Kupası’na gitmeye hak kazandı. Kaptanlığını yaptığı Uruguay’ı Dünya kupasına götürüyor daha ne istenilir bir futbolcudan bilemiyorum.Pepe’nin yokluğunda Lugano’nun Real Madrid transfer listesinde olması bile onun için guru verici olmalı. Ayrıca bu spekülasyon onun dünyadaki sayılı defanslardan biri olduğunu kanıtlar nitelikte. Fakat benim görüşüm; böyle bir transferin gerçekleşmesi Lugano’nun yaşı ve Avrupa kulüplerinin Türkiye’de oynayan futbolculara bakışı açısından imkansızdır.


Keşke Fenerbahçe’de ki her futbolcu Lugano gibi hırslı,parasının hakkını veren olsa da biz de UEFA finaline gidebilsek.Sözüm direk olarak Guiza gibilere.Evet Aziz Başkanım senden bir Fenerbahçeli olarak ara transfer döneminde ‘’Lugano’nun forvet versiyonunu’’ istiyoruz.
Fenerbahçeliler olarak Lugano’ya Dünya Kupasında başarılar diliyoruz..
Seni seviyoruz Lugano.
Salim TAMER

3 yorum:

mekinci dedi ki...

Gercekten cok iyi bir defans oyuncusu Lugano.İyi olduğu zaman neler yapabileceğini göstermiştir bize(BKZ. chelsea maçında Drogba'ya nefes aldırmayışı)

mekinci dedi ki...

ama biraz karaktersiz bir oyuncu:D

mcihan dedi ki...

menejeri çok karektersiz bunada ordan bulaşmıştır..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi