26 Aralık 2009 Cumartesi

TüRK HoCaLaRıN SuYu Mu ÇıKTı?

Hasan Selçuk Ak'ın kaleminden...



Gazetelerde yer alan haberlere göre milli takım için düşünülen son isim Alman Bernd Schuster. Daha önce de milli takım için Löw, Klinsmann, Guus Hiddink gibi isimlerle temasa geçildiği kamuoyuna duyurulmuştu.Ben bizim kadar yabancı meraklısı bir millet görmedim.Daha önce hangi yabancı teknik direktörle Türkiye başarılı olmuş ki? Türk Milli Takımı en büyük başarılarına Fatih Terim ve Mustafa Denizli ile ulaşmıştır.Şenol Güneş bizi dünya üçüncüsü yapmadı mı? Konuya başka bir açıdan bakacak olursak kulüp takımlarımız bile başarıya yerli teknik direktörlerle ulaşmıştır.Galatasaray uefa kupasını yabancı teknik direktörle mi kazandı?Takımın başında yine bir Türk teknik adam Fatih Terim vardı.


Ayrıca bu adı geçen teknik direktörlere inanılmaz paralar öneriliyor.Guus Hiddink hariç diğer adı geçen teknik direktörlerin hiçbiri bu paraları çalıştırdıkları takımlarda kazanamıyorlar.Biraz akıllı davranmak lazım.Son adı geçen Schuster’in ne başarısı var? Getafede başarılı oldu ama sonra ne yaptı? Real Madrid macerası hüsranla bitti.Bu teknik direktörlerin hiçbirini milli takımın başına geçecek kapasitede görmüyorum.
Sonuç olarak milli takımımızın başına yerli bir teknik adamın geçmesinden yanayım.Türk milleti aklıyla değil duygularıyla hareket eder ve hiçbir yabancı bir Türk teknik direktör kadar oyuncularımızı motive edemez, ateşleyemez.


Hasan Selçuk AK

3 yorum:

mekinci dedi ki...

özellikle schuster konusunda aynı fikirde değilim.Schusterin cok iyi bir hoca olduğunu düşünüyorum.Getafe de oturttuğu sistem ile birinci lige yeni cıkan bir takımın la liga da kalıcı olmasını sağlamıştır.Keşke gelse milli takımımıza.

tifosigokhan dedi ki...

yerli hoca gelecekse; terim-denizli-güneş isimlerinin dışında yeni bir isme şans tanınmalı.Türk teknik direktörler arasında en iyi kariyere sahip olan Fatih Terim'e dayanamayan kamuoyu uluslararası arenada pek tecrübesi olmayan ertuğrul sağlam,tolunay kafkas gibi isimlere ne kadar sabır gösterir orası bir soru işareti.(şahsen bu hocalarımızın gayet kaliteli hocalar olduğunu düşünüyorum.)
Para konusunda haklısın, Fatih Terim 2milyonTL alırken eleştirenler Guss Hiddink'in alacağı minimum 6M€ konusunda ne diyecekler acaba?
Tüm bunların yanında yabancı hoca seçiminin daha makul olacağı düşüncesindeyim..

mcihan dedi ki...

maçlar 89 dakka olcaksa yılmaz vural gelsin:)
şaka bi yana yılmaz vuralın rizespora,antalyaya oyun ve sistem çok güzeldi...keza bu sene kasımpaşayı nerelerden aldı getirdi süper lige kazandırdı..yılmaz hocaya şimdiye kadar düşme potasındaki takımlar verildi..eline iyi bir malzeme verilirse eminim ki çok daha iyi şeyler yapacaktır...milli takımla beraber son dakka gol yeme hastalığından da kurtulur umarım...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi