21 Aralık 2009 Pazartesi

Schumi Geri Dönüyor mu?

40 yaşındaki yaşayan Formula1 efsanesinin pistlere geri dönüş haberi 7den 70e tüm formulaseverleri heyecanlandırdı. Ferrari takımına teknik danışmanlık veren Schuminin yarışlarda padok kenarında arz-ı endam etmesi sürekli bu sporun içinde olma isteğini göstergesiydi.

İlk olarak 2009 Macaristan GP Felipe Massa’nın geçirdiği talihsiz kazanın ardından sezonu kapatması üzerine efsanenin tekrardan ferrarinin koltuğuna geçeceği söylentileri yayıldı. Çok süre geçmeden Schumi’nin kırmızılarla antremanlara başladığı açıklandı. Artık somut kanıtlar vardı; O geri dönüyordu. Formulayı bıraktıktan sonra Superbike serisinde katıldığı motorsiklet yarışları O’nun içindeki yarışma azminin bitmediğinin işaretiydi. Nitekim bu yarışlardan birinde geçirdiği kaza sonucu çektiği boyun ağrıları Efsane’nin geri dönüşüne engel olmuştu. Ferrari Schumacher’in sağlık sorunları nedeniyle yarışamayacağını açıkladığında Belçika Gp’sinin tüm biletleri satılmıştı. Efsanenin pistlere adım atmadan sadece dönüş haberleri çıkması bile Formula1’e azalan ilginin tekrardan canlanmasına yol açmıştı. Kuşkusuz bu en çok Formula1 patronu Bernie Ecclestone’nun işine yaramıştı. ‘yaşlı kurt’un bu geri dönüş haberlerinde parmağı var mı,yok mu bilemiyoruz. Formulaseverlere de Kimi Raikonen’in takım arkadaşı olarak önce vasatın altında performans sergileyen Luca Badoer’i, ardından da bir türlü beklenen çıkışı göstermeyen Giancarlo Fisichella’yı izlemek kaldı.



Takvimler 2009’un sonlarına geldiğinde Brawn GP’nin beklenin üstünde performans göstererek kazandığı şampiyonluğun ardından, transfer piyasasında Schumacher’in geri dönüş haberleri sıklıkla yer almaya başladı. Raikonen’in WRC’ye geçişi, Alanso’nun Ferrari’yle flörtünün sonunda nikahla sonuçlanması, Massa’nın geri dönüşü, son şampiyon Button’ın Mclaren’e geçerek Hamilton’ın takım arkadaşı olması 2010’un renkli geçeceğinin haberleri… Mercedes’in Mclaren’le ortaklığına son verip Brawn Gp ile (yeni adıyla Mercedes GP) anlaşması Ross Brawn’ın elini güçlendirdi. Nico Rosberg’in takım arkadaşı olarak Mclaren’e giden Jenson Button’ın yerine Schumacher’ın geçeceği konuşuldu. Hatta Button’ın ayrılmasındaki görünen sebep olan maaş artırımın Schumacher’e yer açmak için sunulan bir bahane olduğu öne sürüldü.



Schumi’nin eski patronlarından, Formula1’in gediklilerinden Eddie Jordan’ın bu geri dönüşü işaret eden açıklamaları, Mercedes takımının yeşil ışık yakması, ve halen danışmanlık anlaşması olan Ferari takım patronu Luca Di Montezemolo’nun Schumacher’in Mercedes’e gidişine onay vereceklerine ilişkin demeci şartların Efsane’nin geri dönüşüne uygun olduğunu gösteriyor. Eski patronu Ross Brawn ile tekrar bir araya gelme ihtimali olan Schumi şimdilik herhangi bir açıklama veya anlaşma yapmadı. Bu iki “dahi” biraraya geldiklerinde bakalım bıraktıkları yerden devam edebilecekler mi? Bunu hep beraber heyecanla beklerken göreceğiz…

1 yorum:

mekinci dedi ki...

Schumi bence geri dönmemeli .Kariyerine zarar verir geri dönerse.

Bİzim aklımızda Ferrari'nin efsane pilotu olarak kal Schumi seni öyle hatırlayalım

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi