1 Aralık 2009 Salı

Özgün olmak mı , Özenmek mi?

Üzerinden biraz zaman geçmiş bile olsa yeni yazma fırsatını bulduğum görüşlerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 'Sir' lakabı yakıştırılan Mustafa Denizli'nin kendisini Türkiye'nin Alex Ferguson'u ilan etmesinin ardından, Trabzonspor Kulüp Genel Sekreteri Hasan Yener'in Şenol Güneş'i Trabzon'un Alex Ferguson'ı olmaya davet ettiğini hepimiz okuduk. Kendi değerlerimizi ortaya çıkarmak yerine kendimizi var olana benzetmeye ne kadar da meraklıymışız.


Sezon başında ortaya koyduğu etkileyici performanstan sonra yerli 'Messi' olarak lanse edilen Arda Turan'ın şimdilerde form düşüklüğünün nedenleri sorgulanıyor. Menajerlerin pazarlama isteği, spor basınımızın da gazıyla 1ay içerisinde Arda ile Messi'yi kıyaslar olduk. Beklentilerin arttığı,kaptanlık pazubandının yükünün de sırtına yüklendiği bir ortamda Arda'nın ceketinden ayakkabısına,nereye tatile gittiğine,özel hayatına karışır olduk. Arda'yı Arda olarak bırakmanın zamanı gelip de geçmedi mi? Biz onu Gs altyapısında yetiştikten sonra, Manispor'da çıraklık döneminde tanıdık. Maç sonu yaptığı mantıklı açıklamalarla, futbolcu ağabeylerinin taklitleriyle futbolun 'sempatik' çocuğu olarak sevdik onu. Galatasaray'da yıldızı parlayınca fazla gündemde olmanın getirdiği baskıyla birlikte belki de bazı yanlışlarıyla birlikte antipati toplasa da bugün türk futbolunun tartışmasız starıdır "Arda Turan". Giydiği kıyafetler,özel hayatı herşeyiyle O'nu tartışmamız da bunun bir göstergesi değil mi zaten? Bizler O'nu Arda Turan olarak sevdik ve öyle kalmasını istiyoruz.

Aynı şeyler Şenol Güneş & Mustafa Denizli için de geçerli. İki değerli hocamız da milli takımımızın daha önce tatmadığı başarıları elde etmiştir. Denizli üç büyükleri şampiyonluğa ulaştıran tek hoca tacını taşırken Trabzon'un has çocuğu Şenol Güneş dünya 3.lüğünün ardından Seul'de kalarak çekik gözlü insanların sempatisini toplamıştır. Beşiktaş taraftarının seslendiği şekliyle 'Büyük Mustafa' veya son günlerdeki tabirle 'Sir Mustafa'yı Altay'da tanıdık, Derwall'in yardımcısıyken bir kez daha sevdik. Bizler onları oldukları gibi sevdik ve öyle kalmalarını istiyoruz...

Yazan:Tifosi Gökhan


Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi