23 Ocak 2010 Cumartesi

Fenerbahçe:3-1:Denizlispor...

KÖR DÖVÜŞÜ FENER’İN


Turkcell Süper Ligi yaklaşık 1 aylık aradan sonra müthiş bir mücadeleye sahne olan bir maçla futbolseverlere merhaba dedi.Saha ve zemin şartlarının çok kötü olduğu,şiddetli bir yağmur altında oynandı maç..

Fenerbahçe gibi Latin futbol tarzını benimsemiş, devamlı ayağa pas yapan oyun kurgusuna ve yüksek teknik kapasitesine sahip oyuncuları için oldukça zor bir maç olacağı aşikardı. Nitekim oyunun çoğu bölümünde yerini bulmayan paslar ve sürekli zemine takılan topu görünce yanılmadığımızı anladık.

Fenerbahçe Alex ve Gökhan Gönül’den yoksun çıktığı maça 4-4-2 olarak çift santraforla başladı.Gökhan’ın yerine sağ beke Bekir çekilmiş,Alex’in yokluğunda kaptan dümenini Emre üstlenmiş ve forvete ek olarak Guiza ile birlikte Semih koyulmuştu.Büyük kaptan Alex sahada olmamasına karşın eşiyle birlikte maçı locasından aynı bizim duyduğumuz heyecanla takip ediyordu,işte takım ruhu,büyük futbolculuk buydu.Var ol Alex!

Aslında bu maç için çok da teknik detaya girilmemesi gerektiğini düşünüyorum,önemli olan üst düzey bir mücadele göstermekti ve Fenerbahçe’de özellikle 2.yarıda bunu fazlasıyla yaptı.7 net pozisyona girdi.Bunlarda kaleci Özden oldukça başarılıydı ve kilidi Dos Santos güzel bir frikikle açtı.Carlos’un gidişinden sonra asıl yerinde kendini iyice buldu.Büyük takımların kabusu Youla beraberliği getirdi,fakat Fener yılmadı;Semih,Guiza,Emre,Özer ve Gökhan Ünal beşgeniyle baskıyı kurup galip gelmesini bildi.Aslında bir başlıkta Özer Hurmacı’ ya açmak gerek…

TUNCAY RUHU GELİYOR!

Fenerbahçe’nin işte böyle bir oyuncuya ihtiyacı vardı,hırsıyla,arzusuyla,özverisiyle takımını sırtladı ve sevincini bu takımın gerçek sahipleriyle,yani taraftarıyla paylaştı.Helal olsun sana Özer,bu yolda devam..

MAÇTAN DİĞER NOTLAR

- Fenerbahçe takımında bu maçta Santos, Christian, Emre ve Lugano sarı kart cezalısı durumuna düşerek Sivas maçında yer alamayacaklar.Bu futbolcuların daha dikkatli olmaları gerekirdi,kritik bir deplasmanda takımın bu oyunculara ihtiyacı olacak.Ama diğer oyuncularla açığın kapatılabileceğini düşünüyorum.Yalnız yönetimden ricam tam kadro kafileyle Sivas’a gitmeleri.

-Gökhan Ünal ligde ilk maçına çıktı Fener’le, sırıtmadı ve 2.yarıda baskının oluşmasında payı vardı.
-Özer Hurmacı Fenerbahçe forması altında ligdeki ilk golünü attı.
-Ve maçın yıldızı..Bana göre Emre’dir.Hırsıyla ve üstün mücadelesiyle orta sahayı ve atakları o yönetti,haksız da bir sarı kart gördü.
-Son olarak kaptana(Alex)selam,yola devam…
Yazan:FBA





Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi