14 Ocak 2010 Perşembe

3-2-1 ($) DiGiTüRK



Süper Lig'in yayın hakkını kapsayan A Paketi için Türk Telekom ve Digitürk teklif verdi. Açık artırma aşamasında müthiş bir kapışma yaşandı. İki firmanın inanılmaz rekabeti ile 214.3 milyon dolarla açılan oturum 4 saatlik bir süre sonunda 321 milyon dolara ulaştı.

İhaleyi de 321 milyon dolarlık teklifi veren Digitürk kazandı. Böylece maçlar dört yıl daha Digitürk üzerinden yayınlanacak.


B ve C'nin kazananları da belli oldu. B paketi için TRT, C Paketi için de Telekom teklif verdi.

1 yorum:

tifosigokhan dedi ki...

Uzunca bir müddet konuşulacağa benzeyen yayın hakları ihalesi için herkes iyi dileklerde bulunuyor.Biz de olumlu temennilerimizi eksik etmeyelim,hayırlı uğurlu olsun..
İhaleyi kazanan digitürk genel Erkan Özertem'in de dediği gibi kaliteye kıyasla oldukça yüksek bir rakam,tabi çoğu kulübün gelirinin yarısından fazlasını oluşturan yayın gelirlerinin artması türk futboluna büyük bir maddi kazanç getireceği kesin. Fakat bunu kulüplerimizin nasıl kullanacağı önem arzeden bir konu.Federasyon'un ihale sürecini başarıyla yönettiği gibi;bu tüketim sürecine gerek danışmanlık gerekse öncülük ederek mantıklı planlamayla Türk futbolunun marka değerinin hep birlikte artırması gerekir.Kulüpler Birliği Başkanı Aziz Yıldırım'ın daha önceden öngördüğü vergi dahil 400milyon$ rakamına ulaşılması Aziz Başkanın yerini hakettiğini gösterdi.Herkesin içindeki korku "Digitürk'ün bu büyük artışı biz tüketicilere nasıl yansıtacağı", temennimiz kabul edilebilir sınırlarda olmasıdır.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi