13 Nisan 2010 Salı

Real Madrid vs Yeni Teknik Direktör Adayları


Real Madrid'in sezona rekor transferlerle başlayıp Barcelona'nın egemenliğine son verme hedefiyle başlamasıyla geçtiğimiz sezonlarda Villerealde başarılı işler çıkar Manuel Pellegrini'nin takımı bu başarılara taşıyıp taşıyamayacağı sorusu akıllarda belirdi. Nitekim O.Lyon karşısında umulmadık bir şekilde Şampiyonlar Liginden elenmesi ve Kral Kupasına vedanın yankılarını bastıran Real'in liderlikte Barça ile başabaş kapışmasıydı, ta ki Santiago Bernabau'da el clasico'da kaybetmesine kadar. Bu yenilgi ile şampiyonluk bir başka bahara kaldı diyebiliriz. 2.Los Galacticos'un ilk senesini hüsranla kapanmaya doğru ilerlerken şimdiden Manuel Pellegrini'nin yerine gelecek adaylar tartışılmaya başlandı.Bu ateşten gömleği kimin giyeceğini zaman gösterecek tabi ki,biz de bu konuda olasılıkları değerlendirelim.


Gerek Chealsea gerek de İnter'deyken Barcelona'ya kaybeden Mourinho'nun barça nefretini bilmeyen yok,fakat bu nefret onun Real madrid kulübesine oturmasına yetecek mi? Bu sorunun cevabında önümüzdeki inter-barcelona yarı final maçlarının etkisi büyük olsa da İtalya'da liderliği Rainieri'nin Roma'sına kaptıran Inter hem kupada hem de Şampiyonlar Liginde yoluna devam ediyor.Bu seneki başarısızlık halinde İnter'den kovulacağı varsayımlarının aksine Mourinho'nun ancak olası bir yeni macera arayışı sonucunda koltuğunu devredeceğini düşünüyorum.Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olamasa da kazandırdığı lig ve İtalya kupaları Jose'nin İnter kariyerini çoktan positive çevirmeye yetti. Mourinho'nun her fırsatta dile getirdiği Primier lig özlemine ilişkin Jose'nin tekrar İngiltere'nin yolunu tutacağını düşünenlerdenim. Wenger'in Arsenal'inin istikrari Ferguson'un halen bırakmadığı Manchester'ını ve tekrardan Chealsea macerası yaşamayacağı düşünülürse onun için en uygun koltuk şimdilik Liverpool gibi duruyor.


Liverpool demişken avrupada kaldırdığı kupaların ardından geçen yıllarda kendini yenilemediği eleştirileriyle yüzleşen Rafael Benitez'in Liverpool'daki durumu meçhul. Sene başına göre oynanan futbol biraz toparlanmış görünse de sene başında Real Madrid'e giden Arbeloa ve özellikle Xavi Alonso'nun yerini dolduramadıkları aşikar.Bu konuda da gösterilen 1numaralı suçlu Rafa Benitez.Finale doğru ilerledikleri Avrupa Kupa'sını kaldırmayı başarabilirlerse Rafa'nın emniyet sigortası görevi görebilir. Aksi halde bu kadar başarı kazandıran bir hocaya karşı başarısızlık Liverpool sadık kalacak mı göreceğiz. Bu konuda da bir tahmin yapacak olursak; Pellegrini'nin koltuğunu yeni varisi Rafa Benitez olur.Tahminimize bir halka daha ekleyerek Denizli hocamızın meşhur ettiği kehanete dönüştürelim; Rafa Liverpool'da Avrupa kupasını kaldırarak Bernabau'nun yolunu tutar ve ilk işi Fernando Torres'i transfer etmek olur.

Diğer adaylardan Alman Ligi'nin profesörü Felix Magath bu sene Schalke ile ordinaryüs ünvanına erişirse Real'in koltuğu için önemli adaylardan biri haline gelebilir. Wolfsburg'u zirveye taşıyıp ayrılan Magath geldiği takımlarda oynattığı futbolu her kesimden takdir alıyor.Zirvede bırakmayı seven Magath'dan uzmanlık alanı Almanya dışına çıkıp Real sahnesinde görebilecek miyiz bakalım.



Başkan Perez'in İngiltere milli takım hocası Capello'nun dünya kupası sonrası takımın başına geçirme arzusu gerçekleşecek mi bilmem ama transfer piyasası itibariyle dünya kupası sonrası hocanın belirlenmesi Real için kayıbın başlangıcı olabilir.Ayrıca İngiltere milli takımı ile G.Afrika'da olası bir yarı final oynaması durumunda Capello'nun uzun süre daha milli takımın başında kalabileceğini savunabilirim.

Scolari Özbekistan'a giderek parayı tercih etti ve modern avrupa futboluna dönüşü Real Madrid gibi bir takımla zirveden olamaz, canı sıkıldığı vakit hüsran yaşamış daha küçük çaplı bir takıma dönecektir. Avrupa'ya geri dönüşü inişe geçen kariyerini tekrar toparlama fırsatı verebilir onun için fakat Scolari'nin kazandığı para konusunda önemli fedakarlıklar yapması gerekir.



Son olarak Carlo Ancelotti'yi ele alalım. Uzun yıllar San Siro'da görev yapan İtalyan hoca Abramovich'in takımının başında. Chealsea'de henüz yapacaklarını tamamlamamış ve rüşdünü ispatlamamış olan Ancelotti'nin yeni bir maceraya yelken açıp Real'in başında Guardialo'ya kafa tutması zor gözüküyor. Fakat Ancelotti'de şeytan tüyü olduğuna inananlardanım, bu adamın her daim bir isteyeni piyasası var.Hocalık yönlerini çok beğenmesem de bu yönüyle oldukça ilginç gelmiştir Carlo.Bir ters köşe sonucunda onu Santiago Bernabau'da görebiliriz.

Hiç yorum yok:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi