19 Ekim 2010 Salı

DeRBY oF iSTaNBuL

Kimilerine göre derbi olmaktan çıktı Fenerbahçe-Galatasaray maçları.Çünkü artık neredeyse tek sonuçlu hale geldi bu geçmişlerin heyecan dolu maçları.Son yılların derbilerinde Feberbahçe’nin Galatasaray’a karşı açık bir üstünlüğü bulunuyor.Özellikle Saraçoğlun’da Fenerbahçe ne yapıp ne edip o maçları bir şekilde kaybetmiyor.Fenerbahçe en kötü zamanlarında bile Galatasarayı o stadda yenmeyi başardı.

Hatta geçen sene herkes çok iyi hatırlayacaktır ki Kewellı , Ardalı ,Keitalı ,Baroslu Galatasarayın Fenerbahçe’ye karşı makus talihini yeneceğinden herkes emindi ama öyle olmadı yine Kadıköy büyüsü ile Fenerbahçe kazandı.

Bu sefer işler neredeyse tam tersine döndü gibi geliyor bana ,yani geçen senekinin tam tersine Fenerbahçe favori gösteriliyor hatta 6-0 dan bile farklı bir skora gidebileceğinden söz ediyor spor yazarları.Yani geçen senekinin tam tersi bir durum söz konusu.Acaba skorda öyle olabilir mi?Galatasaray makus talihini yenebilir mi?

Bu sorunu cevabını belirleyecek iki tane ana faktör var bence.Birincisi Galatasarayın hocası.Aslında Galatasarayın hocasından ziyade Galatasaraylı futbolculara GS ruhunu verebilecek birisi takımın başında olacak mı o zamana kadar?Eğer takımın başında Galatasaray’ın kendi içinden gelen ,Fatih Terim , Hagi, Tugay gibi birisiyle maça çıkarsa eminimki o Galatasaylılık ruhunu futbolculara verip normalin çok üzerinde güçlü bir Galatasaray’ı Fenerbahçe karşısına çıkabilir.

İkinci ana faktör ,Fenerbahçeli futbolcuların motivasyonu.Yani Fenerbahçeli futbolcular biz bu maçı bu kadar kötü Galatasaray’a karşı nasıl olsa alırız gibi bir hava ile çıkarlarsa işler Fenerbahçe açısından hüsranla sonuçlanabilir.

Önümüzdeki günlerde bir çok şey netleşicek.Galatasaray eğer derbiye kadar Rıjkardı göndermezse mutlak favori Fenerbahçe maçı kazanabilir.Konya maçından sonra Emre’nin Semih’in Volkan’ın açıklamalarını dinledim ve Galatasaray’ın çok kötü haline rağmen derbiyi hafife alacaklarını hiç sanmıyorum.Bekleyip görücez.

1 yorum:

mcihan dedi ki...

salim tamerin eşsiz kaleminden :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails

Sitede Online Bulunma Süresi